A kényelmes home office már nem csak egy álom

Az otthonról elvégzett munka sokunk számára már mindennapi valóssággá vált. A globális koronavírus-járvány kitörése után kezdtünk inkább a saját biztonságunkra koncentrálni és a munka nagyrészt átköltözött otthonainkba. Az igazság azonban az, hogy a járvány kezdete előtt keveseknek volt terük otthon dolgozni. Hirtelen rájöttünk, hogy az egész helyzet sokkal nehezebb, mint ahogy az elsőre tűnt. 

Otthon a munkára nehéz koncentrálni és főleg akkor, ha nincs kialakítva egy megfelelő  hely hozzá. Ma készíttetünk egy cikket, amely megmutatja a Home Office alapjait. Tippeket adunk, hogyan alakítson helyet a munkának, amely nem csak egy klasszikus széket és asztalt jelent. Bár a klasszikusok számára is tartogatunk valamit a tarsolyunkban.

Irodai fotel Pamut ágynemű Plüss szőnyeg

A szervezés az alapja mindennek

Minnyájunk ismerti ezt – otthon számos kísértés leselkedik ránk. Szeretnénk kitakarítani, utána vár ránk a főzés. Észre sem vesszük és el is telt az idő. A napi feladatok listájában viszont rengeteg munka vár ránk, amit meg kell csinálni és időben elküldeni. Nem tud odafigyelni? Ebben az esetben itt az  ideje a szervezésnek.

• Mondja el a családtagjainak, hogy mikor tervez dolgozni

• Alakítson ki egy mindennapos rutint (kelljen fel időben, válaszoljon az üzenetekre, kezdje el a munkát)

• A munkahelyét mindig tartsa tisztán (a rendetlenség csak feleslegesen eltereli a figyelmet)

• Legyen egy reggeli rituáléja (készítse el a kedvenc italát egy szép bögrébe és tekintsen erre úgy, mint a munkanap kezdetére)

Otthonról dolgozni

Alakítson ki egy helyet csak a munkához

Ebben a pillanatban sokan egy rideg irodát képzelnek el íróasztallal és székekkel. Az otthoni munka viszont a kényelmessége miatt jellegzetes. Alakítson ki egy helyet, amely tökéletesen megfelel és elegendő kényelmet is nyújt.

Hely a kanapén - kezdjük egy nem túl hagyományos megoldással, amely viszont sok embernek megfelelhet. Tegye kellemessé a helyét a kanapén például díszpárnákkal vagy takaróval, amelyek segítenek kellemesen érezni magát egy fárasztó nap közben is. A kanapés megoldásnál érdemes egy kis asztalkát is beszerezni, ami lehetővé teszi, hogy az összes szükséges dolog a közelben legyen és biztonságban.

Kényelmes szék - egy kis asztal, amelyen elfér egy notebook és néhány szükséges dolog. Ezt szinte bármilyen háztartásban be lehet rendezni. Nem kell egy feltűnő irodai széket választania, amely megzavarná az otthona stílusát. Jó választás lehet egy stílusos szék, amely egy trendi fotel/étkező szék is lehet. A beltért nem fogja megzavarni – teljesen új stílust és dizájnt hoz az otthonába.

Kényelmesség a földön is - nem hagyományos hely, ugye? Néhányunknak a földön ülés teljesen megfelel és pont ott szerezzük a legjobb ötleteket. Ebben a pillanatban viszont biztosan nem ajánljuk a hideg padlót. Válasszon egy puha plüss szőnyeget.

Színes takarók Modern fehér szék Plüss szőnyeg

Az elegendő fény kulcsfontosságú

Az utolsó pontunk a világítást illeti. Az otthoni munka esetén, ugyanúgy, mint az irodában, fontos a megfelelő világítás, amely fontos a szemei egészsége és egyáltalán a koncentráció miatt. Amennyiben íróasztalnál dolgozik, válasszon asztali lámpát. Abban az esetben, ha más helyet választott és teljesen véletlenül olyan helyen dolgozik, ahol nincs elegendő fény, akkor helyezze el a lámpát úgy, hogy a fény közvetlenül a munkaasztalra essen. Ne támaszkodjon csak a gyenge fényre, mert ezzel a módszerrel nagyon leterheli a szemeit és később egészségügyi problémái lehetnek.

Az otthoni munkakörnyezet berendezésekor a kényelmesség kell legyen a legfontosabb. Minőségi termékekbe fektessen be, amelyek a Home Office-t egy új szintre emelik.  A kényelmes ruházat és bevált rituálék ebben az esetben fontos szerepet játszanak.

Irodai világítás