A kerti hinták varázslatos és pihentető légkört teremtenek

Hogyan képzeli el a tökéletes kikapcsolódást a kertben? Sokunk számára ez kikapcsolódás a magányban a család, barátok társaságában, vagy például egy jó könyv olvasása kellemes környezetben. Természetesen ezekből az ötletekből egy kényelmes kerti hinta sem hiányozhat, hiszen mi is lehetne jobb, mint a friss levegőn nyújtózkodni, és élvezni a finom lengő mozdulatot? Ebben a cikkben tanácsot adunk, hogyan találja meg az igényeinek leginkább megfelelő hintát.

Hogyan válasszunk kerti hintát, amelyben tökéletes kikapcsolódást élvezhetünk?

A kerti hinta kiválasztásánál több tényezőt kell figyelembe venni. Sokan elsősorban esztétikai oldalról döntenek, hogy a kerti hinta harmonikus egységet alkosson más kerti bútorokkal vagy teraszfelszerelésekkel. Egyáltalán nincs kétségünk afelől, hogy a kialakítás nagyon fontos, de más nagyon fontos paraméterek is befolyásolják a döntést, különösen, hogy hányan fognak hintázni, milyen anyag felel meg a legjobban az Ön igényeinek, hová helyezi el a hintát és a kérdés a biztonság is fontos szerepet játszik, különösen, ha kisgyermekei vannak.

Természetesen lehet kombinálni például egy függő hintaszéket és egy családi kerti hintát, mindez a pénztárcán, a zavartalan pihenésről alkotott elképzeléseken és az egyéni igényeken múlik. A több lehetőséget ötvöző megoldást különösen a nagyobb családok kedvelik, amikor egyszerre többen is szeretnék élvezni a hintázás jótékony hatásait.

Itt választhatja ki a sajátját: https://www.bonu.hu/kerti-butor

A kerti hinták fajtái

A kerti hintának sokféle formája lehet, ezért többféle hinta létezik, és a hinták felosztásának részletesebb elemzéséhez meg kell határoznunk azokat az alapvető kritériumokat, amelyek alapján a hintákat a megfelelő kategóriába soroljuk. A kerti hintákat leggyakrabban méretük, gyártási anyaguk, konstrukciós típusuk, teherbírásuk szerint nézzük, és gyakran ezek a paraméterek összeolvadnak.

Méretnek és teherbírásnak megfelelő hinták

Választhat egy személyre szánt hinták közül, de olyan modellek közül is, amelyekben két vagy több személy is kényelmesen hintázhat. A gyerekeknek szánt kerti hinták kisebb súlyokhoz lettek igazítva, a legkisebbeknek pedig biztonsági övvel is fel kell szerelni, hogy ne essen vagy csúnya sérülés ne legyen veszélye.

 A több személynek szánt kerti hinták teherbírása legalább 250 kg, az ülőfelület pedig legalább 150-170 cm legyen, hogy mindenki kényelmesen ülhessen. A hinta teherbírása biztonsági szempontból fontos paraméter, melynek túllépését a sérülésveszély elkerülése érdekében nem javasoljuk.

Anyag szerint hinták

Kerti hinták vásárlásakor a legelterjedtebb opciók a fém, fa vagy rattan kerti hinták, de egyes modellek textilből is készülnek, vagy több anyagból is kombinálhatók. Külsőre érdemes olyan modellt választani, amely bátran ellenáll az időjárási viszonyok befolyásának, elvégre a hintának a kertben fedetlen helyen történő elhelyezése nagyobb követelményeket támaszt a hintával szemben, mint a hinta elhelyezése esetén zárt térben, fedett télikertben és hasonló területeken, ahol nem áll fenn az eső vagy a tartós napsugárzás veszélye.

Forrás: Unsplash.com

Minden anyagnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a kertben már meglévő bútorok is megkönnyítsék a döntést, hogy a hinta passzoljon hozzá, vagy érdekes kontrasztot teremtsen. Válassz olyan modellt, amely több éven át boldoggá tesz.

A fém kerti hinták a legkeresettebb modellek közé tartoznak. Megfizethetőségük, szilárd felépítésük, egyszerű karbantartásuk és változatos tervezési lehetőségek miatt is népszerűek.

A rattan kerti hinták nemcsak érdekes kialakításúak, hanem viszonylag könnyen karbantarthatók is, különösen a mesterséges rattanból készültek. Természetes, mégis stílusos és modern megjelenésük, illetve az, hogy esőben sem kell elrejteni őket, garancia a növekvő népszerűségre.

A fából készült kerti hinták az első számú választás a természetes anyagok szerelmeseinek, mert esztétikai szempontból tökéletesen illeszkednek a kertbe, és idilli hangulatot teremtenek. A fa szerkezetet megfelelő bevonattal kell kezelni, hogy ellenálljon az esőnek, napfénynek és minden időjárási ingadozásnak, ezért szükséges a bevonat felújítása. A fa hinták drágábbak a más anyagból készült hintákhoz képest, de ezt a hátrányt ellensúlyozza a kellemes megjelenés, a nagyobb teherbírás és a kialakítás.

Forrás: Unsplash.com

A textil kerti hintákat leggyakrabban egy személyre szánják, akasztószerkezettel és nagyon hatékony madzaggal rendelkeznek. Nem igényelnek sok helyet, és a rendkívül kedvező ár miatt mindenki számára megfizethető választási lehetőség.

Hinták építési típus szerint

A kertben elhelyezhet egy hintát, leggyakrabban tömör fém vagy fa szerkezettel, amely egyszerre több embert is kiszolgálhat, vagy kereshet egy függő szerkezetet és a hintát egy tömör ágra, gerendára akaszthatja a teraszon. , stb. Népszerűek a tojás formájú hintaszékek is, amelyek szerkezete könnyen szállítható oda, ahol szükség van rájuk. A friss levegőn eltöltött békés pillanatok élvezetéhez a szerkezetnek kellően stabilnak kell lennie, strapabíró vázat kell kialakítani, hogy a szerkezet lábai kellően vastagok és megfelelő távolságra legyenek, valamint az ülés elbírja a megadott terhelést.

Nemcsak a felépítés típusa, hanem az ülés is nagyon fontos a kényelem szempontjából. Anyagtól függően az ülőke lehet fa vagy például textilszövettel megerősített, de a legjobb kényelem élvezetéhez ajánlatos olyan puha párnákat keresni, amelyek emelik a kényelem szintjét. Vásárláskor mindig ellenőrizze, hogy mit tartalmaz a csomag.

Az állítható kerti hinta magasabb szintű kényelmet biztosít, mint a nem megfelelően állítható modellek, de elítélni sem kell őket. Fontos, hogy ne csak egy ideig kényelmesen üljön, hanem hosszabb idő után sem nehezítsen semmi. A hinta szerkezetét sokszor praktikus ernyővel gazdagíthatjuk, mely a napernyő funkcióját tölti be, de alapvető védelmet nyújthat a váratlan eső ellen is. A fém szerkezetű családi kerti ülőgarnitúrák szinte mindig szövet előtetővel vannak felszerelve, a fából vagy lógóból csak ritkán van baldachin.

Hol helyezzük el a kerti hintát

A kerti hinta nemcsak a kertet, hanem az erkélyt, teraszt, néhány függő modellt, akár nappalit vagy gyerekszobát, vagy egyéb belső tereket is szépíthet. Minden nem csak magának a hintanak a méretétől, hanem az Ön preferenciáitól is függ. A nagy kert számos lehetőséget kínál a hinta elhelyezésére. Mindig figyelembe kell venni, hogy mi lesz körülötte, hogy ne akadályozza, és a hinta ne akadályozza meg más kerti bútorok használatát, de arra is figyelni kell, hogy jól védett-e az erős széltől, amely megdönteni.

Forrás: Unsplash.com

Külső kerti hinták a földön

A kültéri használatra szánt nagy családi kerti hinták, amelyeken többen ülhetnek, nagyobb méretük és nagyobb súlyuk jellemzi, ezért ügyeljen arra, hogy az alap, ahová elhelyezi őket, elég erős legyen. Biztosan nem fog hibázni, ha stabil felületre helyezi a hintát, legyen az beton, egymásba burkolt burkolat, vagy kavicserősítésű alap. A kisebb és könnyebb hintákkal nem kell ezzel foglalkozni, a pázsit sík felületén sem okoz gondot kiállni, és a függő modellek is rögzíthetők kellően erős faágra, teraszszerkezetre stb.

Hinta a teraszon vagy az erkélyen

A kényelmes kerti hinta a teraszon lévő kerti ülőalkalmatosság része is lehet, vagy egy félreeső, használaton kívüli sarkot is díszíthet, így ügyesen újraélesztheti, új felhasználási lehetőséget találhat neki. Ha hintát fontolgatsz az erkélyre, akkor alaposan mérd be a helyet, ahol el szeretnéd helyezni, és ne felejts el plusz centimétert tenni, hogy anélkül hintázhass rajta, hogy a falba vagy más bútorba ütközne.

Beltéri hinták

A gyerekeknek szánt kerti hinta a végtelen szórakozás forrása, így ha szeretné, hogy a gyerekszobában is jól érezze magát, főleg ha az időjárás nem engedi, hogy a kertben tartózkodjanak, akkor a makramé stílusú függőhinta remek választás lesz. dizájnelem, amely minden belső teret felfrissít, és minden bizonnyal kedvenc helyük lesz.