A tökéletes kerti bútor kiválasztása nem rakétatudomány. Tanácsot adunk, hogyan kell csinálni

Hol kezdjem – lépésről lépésre válassza ki az ideális kerti bútort

Annak érdekében, hogy a kertben vagy a teraszon egy harmonikus teret alakítsunk ki, ahol a megerőltető, mozgalmas napok után szeretne erőt meríteni és kikapcsolódni, ki kell találnia, melyik megoldás a legmegfelelőbb.

 

Milyen anyagot válasszunk?

Kezdjük az anyaggal. Ez nem csak a stílus szempontjából fontos, hanem a bútorok élettartamát is befolyásolja. Ezért ésszerű átgondolni a körülményeit, hogy a kerti bútorokat szezonon kívül tárolja-e, és hol, és mit vár el tőle.

Leggyakrabban a következő lehetőségek állnak rendelkezésére:

A rattan népszerű választás, mert számos előnnyel rendelkezik – nem igényel karbantartást, ellenáll a zordabb körülményeknek és megfizethető is. Persze vannak hátrányai is, főleg rövidebb élettartama, és ha huzamosabb ideig napfény éri, hajlamos kifakulni. Nemcsak természetes változat létezik, hanem egyre népszerűbb mesterséges rattan is.

A fa egy természetes anyag, gyönyörű szerkezettel és egy kis luxussal. Nagy teherbírású, strapabíró, sokféle árnyalat közül választhatsz, általában nem borítja fel egy erősebb szél, és ha megfelelően kezeled, hosszú évekig kibírja. Ha azonban nem kezeli megfelelően és megfelelően védőbevonattal, kiszáradhat, megrepedhet vagy megduzzadhat, mivel reagál a nedvességre és a hőmérsékletre. Télre fából készült kerti bútorokat kell tárolni és védőcsomagolásba csomagolni.

A fém előnye, hogy nagyon erős, ellenáll még az igényesebb körülményeknek is, és a védőbevonatnak köszönhetően nem rozsdásodik. Karbantartása nem nehéz – a fém kerti bútorokat időnként meg kell tisztítani vízzel és mosószerrel. Hátránya a nagy hővezető képesség - nagy hőségben nem szabad elfelejteni, hogy megéghet, télen pedig hidegebb lesz, mint a fa vagy a rattan.

A műanyag kedvelt választás, mert könnyű, könnyen átvihető oda, ahol szüksége van rá, számos színben elérhető a klasszikusoktól, mint a fehér, fekete vagy barna, a merészebb színekig, mint a piros, kék, zöld, lila és rózsaszín. További előnye az igen kedvező ár és az egyszerű karbantartás. Nem bánja, ha elázik. Hiányzik viszont az a stabilitás, amire az erősebb anyagok is büszkék lehetnek, nem bírja a nagyobb terhelést, és nem csak a tartósság, hanem egyéb tényezők tekintetében sem túl környezetbarát. Nem néz ki olyan fényűzően, mint a fa vagy a fém, de a műanyag szék kifejezés alatt nem kell automatikusan az egyszerű fehér székre gondolnunk.

Forrás: Unsplash.com

Székek, asztalok és egyéb felszerelések teljes készlete vagy kombinációja?

Ha biztos akar lenni abban, hogy minden tökéletesen illeszkedik egymáshoz, nézzen körül a kerti garnitúrák között - a kanapé, a fotelek és az asztal az alapfelszereltség, amely nélkül egyszerűen nem lesz ugyanaz. A komplett kerti készletek azonnal hangulatos hellyé varázsolják teraszát vagy kertjét, ahol szívesen tölti szabadidejét, és nem kell azon aggódnia, hogy a bútorok összeillenek-e vagy sem. Csak a készlet színét és méretét kell eldöntenie.

Forrás: Unsplash.com

Tippünk: A rattan kanapé nemcsak elegáns megjelenése, hanem sokoldalúsága és elérhető ára miatt is aktuális sláger. Kényelmes párnáival minden teraszt, pergolát vagy kerti pihenőhelyet új szintre emel.

Kreatív lélek vagy és kreatív akarsz lenni? Próbálja meg ízlése szerint kombinálni az egyes kerti bútorokat. Kezdhetsz egy kerti garnitúrából, amit kiegészítesz más elemekkel, vagy díszítheted teljesen eredeti módon a külsejét, és minden darabot külön-külön beszerezhetsz. A bátrabbak bátran kombinálhatnak különböző stílusokat - indusztriális és modern elemeket, vintage és évek óta bevált klasszikusokat. Néha a legkevésbé várt kombinációk működnek együtt a legjobban.

A legjobb kerti bútorok keresése során azonban ne felejtse el figyelembe venni azt a területet, ahol a kerti bútor állni fog, és ötvözze az esztétikai megjelenést a funkcionálissal. A praktikus oldala nagyon fontos - a fűre helyezett vékony fém széklábak nem a legjobb ötlet, az ülő személy súlya alatt beszorulnak a földbe és kényelmetlenné válik az ülés. Mindenképpen át kell gondolnia ezeket a részleteket, hogy ne okozzon csalódást.

A legnépszerűbb kerti bútorok

Milyen helylehetőségei vannak? Szeretne ott enni, vagy csak pihenni? Vagy mindkettő? Bármi legyen is a válasz, a kerti garnitúrák mellett a következő kerti bútorok dominálnak a népszerűségi rangsorban:

Forrás: Unsplash.com

Pihenjen a kerti hintában

Mindenkinek szüksége van egy pillanatra önmagának. Kényelmét a kerti hintában érezheti. Pihenjen és élvezze a gyönyörű napsütéses időt a hintában. A dizájnok és kivitelezések változatos kínálatából biztosan nem okoz gondot kiválasztani azt, amelyik megfelel az ideális pihenésről alkotott elképzeléseinek, és illeszkedik a kertbe. A kerti hinta nemcsak a kisgyerekek kedvence, hanem a felnőttek is elfogyaszthatják kedvenc italukat és elfelejthetik minden gondukat.

A kerti napernyő gondoskodik az árnyékról

Néha meg kell pihenni a tűző napsütéstől, és a kertben kell menedéket keresni a ragyogó napsütés elől. A napernyő erre a feladatra készült. Előnyös, ha van benne lehetőség a dőlésszög és a magasság igény szerinti beállítására. A masszív, szélnek megbízhatóan ellenálló konstrukció, valamint az UV szűrővel borított vízálló felület olyan keresett tulajdonságok, amelyeknek köszönhetően a napernyő tökéletesen ellátja a feladatát.

Forrás: Unsplash.com

Tippünk: Stílusos kerti esernyő állvánnyal itt található: https://www.bonu.hu/p/nagy-kerti-ernyo-allvannyal#100181

Romantikus pad - abszolút klasszikus

Van egy szép sziklakerted, vagy inkább a katalógusban szereplő művelt virágágyás? Tele van gyönyörű gyümölcsösökkel vagy legalább néhány virágzó fával? Ebben az esetben megértjük, ha időnként le akar ülni a padra és élvezni a szépséget. A pad évek óta szinte minden kert része.

Napozóágy

Egzotikus nyaraláson vagy otthon, a kertben elkaphatod a bronzot. Nincs más dolgod, mint felkenni a fényvédőt, felvenni a napszemüveget és lefeküdni egy nyugágyra. Minden napozás szerelmese értékelni fogja a lehetőséget, hogy a felső részt elhelyezze, és a háttámlát az Ön számára megfelelő módon állítsa be. Ha a kerti széken nincs árnyékoló, keressen napernyőt. A maximális kényelem garantált!

Gazebok

A napok a kertben a pavilon alatt egyszerűen varázslatosak. Nem fog meglepni a váratlan eső, és az erős déli napsütés sem okoz gondot. Ha van helye a kertben egy pavilonnak, akkor nem csak egy nagyon modern és esztétikus elemet kap, hanem nagyon praktikus felszerelést is. Néhány pavilon modell függönnyel vagy napellenzővel van felszerelve, amelyeket az időjárástól függően használ. Akár csak a kerti bútorok pótlására van szüksége, akár komplett felszerelésre van szüksége, úgy gondoljuk, cikkünk segített abban, hogy képet kapjon az egyes bútortípusok lehetőségeiről, előnyeiről és hátrányairól. Ha jól akar vásárolni, próbálja meg a minőséget előtérbe helyezni. Az olcsó bútoroknak nem kell sokáig kitartani, és végső soron többe fog kerülni a cseréje, mintha azonnal megvásárolna egy bevált opciót.