Hogyan lehet gyorsan és egyszerűen megemelni a hálószoba szintjét? Próbáljon ki egy ágytakarót

Életünk egyharmadát a hálószobában töltjük. Alakítása, hogy jól érezzük magunkat benne, tehát nem csak felesleges szeszély, hanem szükségszerűség. Hiszen mindenki olyan környezetben szeretne kikapcsolódni, erőt meríteni egy új naphoz, ahol alvás közben teljesen ellazulhat, teljes mértékben kipihenheti magát, regenerálódhat a szervezete.

Ebből a cikkből megtudhatja az ágytakarók fontosságát, mely motívumok és színek a legnépszerűbbek, hogyan kell helyesen elrendezni az ágytakarót a szálloda megjelenéséhez, és milyen gondozást igényelnek az ágytakarók.

Miért használjunk ágytakarót ?

Az ágytakaró minden hálószoba fontos része. Dekoratív funkciót lát el, sokféle anyag, minta, szín és nyomat közül választhat, hogy a design tökéletesen illeszkedjen az Ön stílusához, és javítsa a szoba összbenyomását, amitől a szoba rendezettnek tűnik, és a belső tér is elérheti sokkal magasabb szint.

Az ágytakarókat azonban nem csak az esztétika miatt használják. Hidegebb napokon az emberek gyakran megtartják az ágytakarókat plusz szigetelésként, vagy éppen ellenkezőleg, melegebb napokon vékonyabb ágytakarót használnak paplan helyett.

A legfontosabb azonban a védő funkció. Napközben is használhatja az ágyat – olvasson könyvet vagy nézze kedvenc sorozatait, miközben az ágynemű védve lesz a szennyeződéstől vagy beázástól, ha például kiönti a teát vagy a kávét. A területen folyamatosan kavargó por nem közvetlenül a párnákon és a paplanokon, hanem az ágytakarón köt ki. Ettől egészségesebb lesz az alvásod, mert tiszta paplanban fekszel majd le. Különösen kis apartmanokban és stúdiókban, ahol az ágynak gyakran más funkciója is van, mint alvóhely, ez nagyon fontos szempont.

A legnépszerűbb ágytakarók

Az ágytakarók eladási táblázatában a semleges színek már régóta nyerőek. Könnyen beilleszthetők bármilyen belső térbe, és nem vesznek harcot a párnák, takarók vagy paplanok motívumaival. Ezenkívül a földes színek egy kis kapcsolatot kölcsönöznek hálószobájának a természettel, ami nagyon hangulatosnak tűnik. A barna ágytakaró tökéletesen illeszkedik a klasszikusan hangolt belső terekbe. A skandináv és minimalista belsőépítészet kedvelői különösen értékelni fogják az egyszínű ágytakarót a bézs vagy szürke ágyon, vagy a geometrikus mintákat vagy a természetes motívumokkal díszített finom nyomatokat.

Klasszikus minták és színek

Illik a jellegzetes színek hálószobájához? Olyan ágytakarót keresel, amely érdekes díszekkel lesz díszítve, amely megfelelő karaktert kölcsönöz a szobának? Egy ilyen burkolat garantáltan nem marad figyelmen kívül hagyva, és az Ön elképzeléseinek megfelelően kiegészíti a szoba megjelenését. Népszerűek a keleti motívumok, a finom virágminták, de a pasztell színek is. A választást sokszor az évszak is befolyásolja - nyáron inkább a világosabb színeket választjuk, míg télen a gazdag színek és a színspektrum sötétebb árnyalatai felé nyúlunk.

Tippünk: Luxus ágytakaró bordó ágyon

Provance-i stílusú ágytakarók

Szeretnél egy darab napfényes Provence-ot a hálószobádba? Nemcsak a bútorok és a helyiség színválasztása, hanem a kiegészítők, dekorációk, jelentéktelennek tűnő részletek is csodákra képesek. A provence-i stílusú ágytakaró azonnal a szoba domináns elemévé válik. A provence-i stílus manapság divatos trend, így ha valaki bedőlt neki, néha tényleg kevés is elég – még egy ágytakaró is úgy teszi teljessé a szobát, ahogyan szüksége van rá.

Bársony ágytakarók

A bársony egy olyan anyag, amely azonnal vonzza a tekintetet, és nagyon kellemes tapintású. A díszes varrások sokféle formát ölthetnek, ízléstől függően, hogy a klasszikus négyzeteket, a díszvarrást, a modern halmintát vagy más varrásokat részesítjük előnyben. A bársony ágytakaró mindenesetre időtálló, elegáns arculatot ad majd a helyiségnek klasszikus vagy akár minimalista szellemben.

Tippünk: Bézs bársony ágytakaró finom varrással

Luxus ágytakaró

Ha valami extrát szeretne hálószobájába, akkor fényes anyagok, díszek és dekorációs elemek gondoskodnak mindenről, amire szüksége van. Előnyben részesítheti az exkluzívabb anyagokat is, amelyek önmagukban garantálják a prémium megjelenést.

Tippünk: Luxus bézs karamell mintás ágytakaró

Tippek az ágytakaró használatához

Ha attól tart, hogy nem lesz ideje minden reggel sok díszpárnát és ágytakarót tárolni, hogy mindkét oldalon tökéletesen terüljön el, örömére szolgálunk. Nekünk lustábbak vagy sietősebbek is kaphatnak olyan hálószobát, mint a katalógusban, bár nem töltenek fél napot a rendezéssel. Egy olyan ágyat, amelyet a reggeli rohanásban nem sikerült megcsinálni, gyorsan kitakaríthat, ha rádob egy ágytakarót, és a szoba azonnal simának tűnik. Egy percbe telik, és ha véletlenül meglepne egy váratlan látogatás, akkor nem kell szégyenkeznie.

Ha nyerni szeretne az ágyrendezéssel, több lehetőség közül választhat, hogy kreatív legyen. A hossza háromnegyedére hajtogatott nagy ágytakaró könnyedén lefedi a hibásan elkészített paplanokat, így nagyon gyorsan elkészült. Ha az ágytakaró nem fedi be teljesen a paplanokat, akkor legalább egy kis elszántság szükséges ahhoz, hogy az eredmény kielégítő legyen.

Egy másik módja annak, hogy nagyon szép hatást érjünk el, ha 130x240 cm-es fél ágytakarót vagy ágytakarót használunk. Még egy nagy, félbehajtott takaró is segít biztosítani ezt a hatást. Az ágytakarót a paplanra helyezik, lefedi az ágy alját, és az ágy körülbelül feléig terjed. A tökéletes megjelenést egy pár nagyméretű párnával teszed teljessé, amelyre két kisebb és igénytelen, de nagyon hatékony formázást teszel készen az ágy. Célszerű gyermekmotívummal ellátott ágytakarót is biztosítani gyermekei szobájában.

Dupla ágytakarók - hogyan válasszuk ki a megfelelő méretet ?

Az ágytakaró ideális méretei az ágy méretétől és típusától függenek, de azt is figyelembe kell venni, hogy mennyit akarunk betakarni az ágytakaróval – hogy majdnem a földig érjen, vagy rövidebb ágytakarót szeretne vége a föld felett. Ne feledje, hogy ha nagyobb a kerete, akkor több anyagot fog használni.

A 220x240 cm-es ágytakaró egy klasszikus, amely 180 cm széles franciaágyhoz is elegendő lesz. Ha az ágy szélesebb, akkor érdemes nagyobb méretet keresni, különben azt kockáztatjuk, hogy nem fedi kellőképpen az ágy oldalát, és nem tölti be száz százalékosan funkcióját. A 160x200 cm-es ágyra való ágytakaró, mely csak részben takarná az ágyat, kanapénak vagy egyszemélyes ágynak is használható.

Nálunk megtalálja az igényeinek megfelelő olcsó dupla ágytakarókat, valamint minőségi és igényes dizájn darabokat, melyekre öröm nézni.

Hogyan kell ápolni az ágytakarót ?

Mindenekelőtt az ágytakaró gondozását az anyaghoz kell igazítani, amelyből készült. A címkén található utasítások megmondják, hogyan kell tisztítani, mosni, vasalni vagy nem vasalni, hogy a lehető leghosszabb ideig megőrizze tulajdonságait és megjelenését. Mindenesetre rendszeresen szellőztesse ki az ágytakarót, párnákat, paplanokat, hogy tiszta és friss környezet legyen a hálószobában, ahol pihenhet.

A pamut ágytakarók az egyik legkönnyebben karbantarthatóak. Nem igényelnek különösebb törődést, gond nélkül kimosható, sőt a szárítás sem nehézkes. Nem kell aggódni a poliészter ágytakarók miatt sem, gyakran nagy tartóssággal büszkélkedhetnek, nem zsugorodnak, és nagyon kellemes tapintásúak is.

Az ágytakaró igazán hasznos háztartási segédeszköz. Végezetül még egy fontos előnyt kell kiemelnünk: ha valami változtatásra késztetés támad, nem kell azonnal új bútort vásárolni és festeni. Néha nagyon kevés is elég - az ágytakarót kifejezettebb vagy eltérő mintára cserélni. Ez a megoldás sokkal olcsóbb, de az elért eredmény elkápráztatja Önt. Te választottál már nálunk?