Hogyan tegyük otthonosabbá az atthonunkat karantén alatt

Az új koronavírus-járvány sok újdonságot hozott az életünkbe. Az egyikük az, hogy kötelező karanténban kell lennünk az esetben, ha fertőzött emberrel léptünk kapcsolatba. Ezen kívül egyéb korlátozások is érvényesek, amelyek szorgalmasan az otthonunk kényelmében tartanak minket. 

Nehéz arról vitatkozni, hogy a helyzet jó vagy rossz-e. Egyrészt elhagytuk a bevált rituáléainkat, de hosszú idő után lehetőségünk van egy kicsit lelassítani és többet foglalkozni magunkkal és a családunkkal. A múlt évi kiegészítő-vásárlások és a beltér berendezése egyértelműen vezettek és úgy gondoljuk, hogy ez az év sem lesz kivétel. Ma néhány tippet és tanácsot készítettünk Önnek, amelyek segítenek otthonosabbá tenni az otthonát.

Otthoni karantén Otthoni karantén

Takarítson ki és rendezze el a dolgait

Természetesen nem szándékozunk általánosítani, de kínzás és felesleges fájdalom nélkül valljuk be. A mi otthonainkban is vannak zugok, ahol minden felesleges dolgot elteszünk azzal az elképzeléssel, hogy valamikor a jövőben még jól jöhetnek. A lépcső alatti kamra, a konyhában lévő fiók és a magas szekrény felső polcán lévő doboz tele van olyan kincsekkel, amelyeket a jövőben valószínűleg senki sem fog használni. Itt a nagyszerű alkalom, hogy megszabaduljon ezektől a felesleges dolgoktól.

• Ajándékozza vagy dobja ki az összes dolgot, amelyeket már több mint egy éve nem vett elő

• Szabaduljon meg az összes elromlott felesleges dologtól

• Rendezze át a ruhásszekrényét

• Fektessen be tárolódobozokba, amelyek segítenek rendben tartani a dolgait a garázsban vagy a pincében

• Törölje le a port a nehezen hozzáférhető helyeken is

Van egy kis tippünk a tisztítás területén. Használjon inkább környezetbarát tisztítószereket, amelyek nem károsak az egészségre. Friss illatot hoznak az otthonába feleslegesen agresszív vegyszerek nélkül.

Otthoni takarítás Ruhásszekrény

Használjon olyan díszeket, amelyek kényelmet és otthonosabb érzetet adnak

Ismeri a Hygge-t? Az utóbbi években ez az irány hatalmas népszerűségnek örvendezik. A Hygge az északi országokból származik és egyszerű, boldog életmódot képvisel. E fogalom alatt sok mindent képzelhetünk el, de az északi országok lakosainak valóban van receptjük a boldogságra. Hogyan magyarázhatnánk különben, hogy rendszeresen az első helyet foglalják el a világ legboldogabb országainak világranglistáján? A Hygge az otthon szépítését képviseli úgy, hogy az kényelmes és otthonos legyen. Mindenek felett arról van szó, hogy az eltöltött időt örömmel töltsük el benne. Nem muszáj olyan dekorációkat beletenni, amelyeket feleslegesnek talál. A Hygge a minimalizmuson alapul, de ennek ellenére tudunk néhány olyan dekorációt ajánlani, amelyek nyugalmat és kényelmet hoznak az otthonába.

Dekoratív párnák Skandináv szőnyeg Dekoratív függönyök

Hogyan vonjuk be a Hygge-t az otthonunkba?

• Gyertyák és lámpások - a tűz látványa ősidők óta megnyugtatja az embereket. A gondolatainkban a biztonsággal kapcsolatos. Ha otthonosság érzetet szeretne vinni az otthonába, mindenképp szerezzen be gyertyákat.

Kényelmes párnák - egy kanapé néhány díszpárnával a pihenéshez hívogat minket. Szerezzen be őket Ön is és szinte azonnal észreveszi, mennyire megváltozik a helyiség. Nyugalom és kényelem fog uralkodni.

Takaró - ki ne szeretné az olyan estéket, amikor az ablak mögött halljuk az eső hangját és nem kell sehová sem sietni? Ilyenkor lehetőségünk van kényelmesen egy takaró alá bújni és élvezni a nyugalmat mondjuk egy csésze forró csokival is. Egy takaró hasznos dekoráció lehet, amelyet mindig örömmel használhat majd.

• Kedvenc fotel - rendezzen be egy sarkot az elképzelései szerint. Válasszon egy szép fotelt és tegyen rá egy kényelmes párnát és élvezze az új könyvét, amit már egy ideje szeretne olvasni.

Luxus takarók Hygge stílus Függő szék

Számos módszer létezik, amivel otthonosabbá tudjuk tenni az otthonunkban. A cikkünkben néhány tipped adunk Önnek, de mindenképp a takarítással ajánljuk kezdeni dolgokat. Annak köszönhetően igazán új szellőt hozhat az otthonába.