Játékszékek – elég egy irodai szék, vagy érdemes többet befektetni?

A számítógépes játékok egy jelenség, és minden lelkes játékos vigyáz a felszerelésére. Az ülőhely a játék fontos szempontja, és ennek kiválasztását megfelelően meg kell fontolni. Hiszen miért kell egy hétköznapi irodai székre kuporodni, amikor sokkal praktikusabb megoldások is léteznek?

A játékszék és az irodai szék nem ugyanaz

Bár sok mindenben hasonlóak, és néha találkozni lehet a gaming irodai szék kifejezéssel is, ami zavaró lehet, a játékszékek ergonómiája teljesen más, mint a klasszikus irodai székek. A modern játékszékeket hosszú távú ülésre tervezték, amikor hosszú órákra elmerül a játékok világában, és nem veszi észre, mi történik körülötte. Az irodai székekhez képest a játékszékek számos kiegészítő funkcióval és többféle pozicionálási lehetőséggel rendelkeznek, így biztosíthatod a kívánt látószöget és dőlést, de játék közben a tested stabilitását is, amit elsősorban a szék speciális formája, ill. a háttámla vagy magának az ülésnek a méretei.

Az igényes embereknek szánt játékszékek különféle fejlesztésekkel rendelkeznek - párnák az ágyéki gerincre, fejre vagy akár hűtőrendszerre. A különbségek a tervezésben is szembetűnőek. Az irodai székekkel ellentétben a játékszékek dinamikus, modern és agresszívabb megjelenésűek, gyakran színkombinációkkal és dekoratív részletekkel kiegészítve. A háttérvilágítás határozottan növeli vonzerejüket.

Játékszék kínálatunkat itt tekintheti meg: https://www.bonu.hu/irodai-szekek#sort=bestsellers

Miért éri meg befektetni egy játékszékbe?

Igen, valljuk be, hogy a játékfelszerelés gyakran nehéz a költségvetésből, de csak egy van hátul, ezért bölcs dolog gondoskodni arról, hogy a lehető legkényelmesebben ülj, és a tested ne szenvedjen. A játékszékek nyújtotta kivételes kényelmet azonban nem csak a számítógépes játékosok élvezhetik. Ha otthonról dolgozik, és sok időt tölt a számítógép előtt, akkor egy kiváló minőségű, fejlett beállítási lehetőségekkel rendelkező széket, amely enyhíti a fájó hátát, biztosan nem szabad kidobni.

Forrás: Unsplash.com

Milyen költségvetést kell készíteni?

Mint minden, a játékszékek is különböző árkategóriákban kaphatók. Az ár függ a felhasznált anyagoktól, a szék szilárdságától és teherbírásától, speciális műszaki jellemzőktől és egyéb paraméterektől.

Akár száz eurós árfekvésben is vásárolhat gyerek játékszéket vagy széket kezdőknek. Ha 300 euró körüli összegig befektet egy székbe, akkor a nagyobb teherbírás mellett számos további funkciót is kap, amelyet még az igényes játékosok is értékelni fognak. A több mint 300 eurós árú fotelek valóban tele vannak technikával, gyakran hangszórókkal és háttérvilágítással is fel vannak szerelve, és a legigényesebb ügyfelek is biztosan elégedettek lesznek velük.

Olyan kütyü, amivel egy kényelmes játékszéknek rendelkeznie kell

A legjobb játékszékek tökéletes kényelmet biztosítanak kedvenc játékaiddal való hosszú órákon át, és garantálják, hogy nem fogsz kimerülten felállni tőlük. Mind a professzionális, mind a szenvedélyes amatőr játékosok egyöntetűen egyetértenek abban, hogy álmaik játékszékének a következő tulajdonságokkal kell büszkélkednie:

Forrás: Unsplash.com

  • ideális ülésmélység – egyes modelleknél lehetőség van a kívánt ülésmélység beállítására, például a felhasználó magasságának megfelelően.
  • az ülés magasságállítása , különösen a folyamatos magasságállítás lehetősége óriási plusz, mert ez nem korlátozza Önt, és a szék magasságát pontosan az Ön preferenciái szerint állíthatja be.
  • a háttámlának profilozottnak kell lennie, és másolnia kell a gerinc anatómiai szerkezetét.
  • a szék dönthetősége magasabb szintre emeli a játékmenetet, mivel csökkenti a kellemetlen hátfájás kockázatát.
  • karfa - a karfa lehetővé teszi, hogy a játék során pihentesse a kezét, és csökkenjen a vállak feszültsége, ami kényelmessé teszi akár hosszú, ugyanabban a helyzetben eltöltött időt is.
  • a stabil felépítés és a megbízható, öt kerékkel ellátott talp biztosítja a szék jól kezelhetőségét
  • egy párna a fej alatt és az ágyéki területen növeli a kényelmet.
  • légáteresztő fedőanyag, amely nem izzad meg.
  • csendes kerekek sima működéssel.

 A játékszékek számos előnnyel rendelkeznek az irodai székekkel szemben, és Ön hosszú perceket élvezhet bennük. Bár az ár magasabb, a kényelem megéri.