Kényelmes függőfotelek: Melyik a legjobb?

A függőfotelek sokak számára a jó pihenés és kikapcsolódás szimbólumát jelentik. De nincs min csodálkozni. Kényelmesek és több tucat módon használhatók.

A beltéri használat mellett kint, filagória alatt vagy a medence mellett is kedvét lelheti bennük. Milyen előnyökkel jár és melyik fotel a legjobb az Ön számára?

Szürke függesztett szék

Milyen típusokat ismerünk?

A függőfoteleket két alapcsoportra tudjuk osztani, mégpedig:

• Függőfotel plafonra

• Függőfotel állvánnyal

Az első módszer beltérbe alkalmas. A legjobban a hálószobában, gyerekszobában és a nappaliban tudja felhasználni. A fotelt elég csak a plafonba fúrni és megfelelően rögzíteni. A felszerelését szinte bárki meg tudja csinálni. Az állványos függőfotel főleg kültérbe passzol. Elég csak összeszerelni és felállítani a kerti filagóriába, egy hinta vagy medence mellé. Az előnye az, hogy a használatához nem kell fúrni vagy bármit módosítani. Kerti foteleket találhat klasszikus dizájnban, esetleg nyugágy formájában egy esernyővel. Ez a fajta modell nagyszerű egy medence mellett vagy egy nagy kertben. Nagyon jó rajta feküdni és pihenni.

Milyen anyagot válasszon?

A fotelek vásárlásakor fontos főleg az anyagra odafigyelni. Ez előre megmondja, milyen a minősége, és hogy egy vagy több évig is tartós marad-e. Az egyik legnépszerűbb anyag a kerti függőfotelek esetén a rattan. A remek minőség és az ellenállóság az előnye. Jól néz ki és minden kertbe passzol. További népszerű anyag a fa, amely nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a rattan. A műanyag is népszerű. Műanyagból készült fotelek remek áron kaphatók és mindenféle színváltozatban megtalálhatók, de nem annyira jó a minőségük. A beltéri fotelek leggyakrabban fából és műanyagból készültek. A kényelmességet a a pamut adja, esetleg más anyagok.

Barna függőfotel a kertben

Milyen teherbírás elegendő?

Amennyiben a fotelt csak egy személy fogja használni, a teherbírásnak a személy súlyától kell függenie. Valószínűleg elég lesz egy 80kg-ig. Abban az esetben, ha a miden családtag fogja használni a fotelt, a teherbírásnak magasabbnak kell lennie. A legjobb 120 kg-ig.

Melyik szín a legjobb választás?

A legnépszerűbb színek közé a fekete és a fehér tartozik. Az oka az egyszerű kombinálása más bútorokkal és kiegészítőkkel. Amennyiben más szín is illik a háztartásába, például a piros, zöld vagy kék, ne féljen más színt választani.

Fekete függesztett szék a kertbe

Mennyi hely van a fotelnek?

Még a függőfotel megvásárlása előtt tudnia kell, hogy nem túl kompakt. Ez azt jelenti, hogy egészen sok helyet foglal el. Nem alkalmas kis szobákba és lakásokba. A függőfotel nem stabil és egyik helyről a másikra mozog. Körülötte ezért szabad hely kell legyen. Helyezze el például egy sarok közelébe vagy olyan helyre, ahol nincsenek polcok, szekrények és kiegészítők, amelyek le tudnának esni. Ugyanez érvényes a kültéri modellek esetén is. Azok általában még nagyobbak is, mert masszív az állványuk. Egy kis kertben nem mutatna olyan természetesen. Nem beszélve arról, hogy fontos helyet is elfoglalnak, például sétához vagy ültetéshez.

Kiegészítő funkciókat is szeretne?

Néhány függőfotel érdekes kiegészítő funkcióval rendelkezik, mint például egy rekesszel, ahová lerakhat egy könyvet, szemüveget vagy más apróságot. Remek tulajdonság az kopásállóság is, amelyekkel az beltérbe szánt szövetfotelek rendelkeznek. Gondoskodik arról, hogy egy idő után az anyag ne bolyhosodjon és ne menjen tönkre.

Bézs színű függő hinta

Mik a függőfotelek előnyei?

Nagyon sok előnye van a függőfotelnek. A legfontosabbak közé a következők tartoznak:

• Nagyon kényelmes

• Széles használat beltérben és kültérben

• Stílusos dizájn

• Egyszerű felszerelés

• Praktikus kiegészítő

Növelje a pihenését néhány szinttel

A függőfotelek teljes más, sokak számára egy új pihenési formát jelentenek. Beltérbe és kültérbe is alkalmasak és számos előnnyel rendelkeznek. Fedezze fel mindegyiket és válasszon a széles választékból még ma.