Nyugágyak - a kert vagy terasz legnépszerűbb kiegészítője

Nyugágyak - a kert vagy terasz legnépszerűbb kiegészítője

Használja ki teljes mértékben kertjét vagy teraszát, és élvezze a gondtalan pillanatokat egy kényelmes nyugágyon. Tanácsot adunk, hogy mire figyeljen a vásárláskor, és kerti nyugágyak a legnépszerűbbek. Merítsen ihletet, és hozzon létre egy pihentető sarkot magának, ahol elfogyaszthat egy jó könyvet, ihat egy kávét vagy éppen napozhat.

Tökéletes kényelem a kertben vagy nyaralóban pontosan az Ön igényei szerint

Mindannyiunknak más elképzelése van arról, hogy milyennek kell lennie a tökéletes kikapcsolódásnak. A kerti nyugágyak változatos kivitelben készülnek, némelyik igazán átgondolt praktikus szerkentyűvel is rendelkezik, amelyek minden szempontból tökéletes kényelmet biztosítanak, így mindenki talál magának valót.

A kerti nyugágy azonban ne csak akkor legyen időjárásálló, ha szabadban helyezzük el, hanem kényelmes is legyen, hanem legyen esztétikus hatása is, harmonizáljon más kerti bútorokkal. Ha nem szett részeként vásárolja, jó megoldás, ha a semleges színekre koncentrál, amelyek könnyen kombinálhatók más felszerelésekkel, és alkalmasak modern és klasszikus kertekbe egyaránt.

Tippünk: itt találhat praktikus és stílusos kerti bútorokat: https://www.bonu.hu/kerti-butor

Melyek a legnépszerűbb kerti nyugágytípusok?

A nyugágyakkal szemben támasztott követelmények eltérőek, így sokféle egyszemélyes nyugágy közül válogathatunk, de két személyes kerti nyugágyat is találhatunk. Ezen kívül választhatsz állítható kerti nyugágyat, aminek köszönhetően nem lesz gondod a nyugágy helyzetét igény szerint beállítani, vagy fix modellt. Fontos, hogy a fekvés ergonomikus legyen.

Egyes modellek ernyővel vagy napernyővel vannak felszerelve, mások pedig anélkül. Ez csak az Ön preferenciáitól és a már meglévő felszerelésétől függ, melyik lesz jobb megoldás a kertjében. Ha gyakran kell szállítani a nyugágyat különböző helyekre, például vigye magával nyaralásra, akkor a könnyű összecsukható modell a megfelelő választás. Alternatív megoldásként mérlegelhet egy kerekes modellt is, így könnyebben szállítható.

Igényesebbek számára, akik többet várnak el egy nyugágytól, a megoldás egy hintafunkciós kerti nyugágy, amelyen fekve is hintázhatunk, vagy egy modern kivitelben összecsukható asztalos kerti nyugágy, mely a funkciót tölti be. Ülőke, napvédelemmel és egyben egy ugyanolyan kialakítású asztallal, amelyre az italodat leteheted.

Gyakorlati tanácsok a kényelmes kerti nyugágy kiválasztásához

Mindenekelőtt a teherbíró képességre kell koncentrálni. Olyan modellt válassz, amely könnyedén elbírja a család legsúlyosabb tagját. A nyugágyak alapértelmezés szerint 120 kg-hoz vannak igazítva, de a kisebb, könnyebb és hordozható modellek könnyebbek és kisebbek számára is alkalmasak lehetnek, ezért ezek az adatok nagyon fontosak. Ezenkívül ügyelni kell arra, hogy a nyugágy anyaga kellően ellenálljon az esőnek és a napsütésnek, de a nyúlásnak és a becsomósodásnak is, hogy a huzat ne fakuljon ki azonnal a napon, és ne deformálódjon el a fekvő személy súlya alatt.

Hogyan kell gondozni a kerti nyugágyakat

Mint minden kerti bútor, a kerti nyugágyak is figyelmet igényelnek, hogy hosszú ideig szolgálhassák Önt. A karbantartás elsősorban a kerti nyugágy anyagától függ. A fa szerkezetet rendszeresen olajozni kell, hogy a fa ne száradjon ki. A fém kerti nyugágyakat az illesztéseknél ellenőrizni kell. Általában korróziógátló bevonattal vannak bevonva, hogy kellően tartósak legyenek, és ne igényeljenek bonyolult karbantartást. A rattan modellek használata is egyszerű, ha poros vagy koszos lesz, csak nedves mikroszálas kendővel törölje át őket, és mossa ki a párnákat és huzatokat.

Szezon után a napozóágyakat ajánlatos elhelyezni a kertes házban vagy a garázsban, hogy ne legyenek feleslegesen kitéve hidegnek, fagynak, kedvezőtlen időjárásnak.