Szakíts időt a szépségápolási rituálékra! A fésülködőasztalok tökéletesek számukra

A fésülködőasztalok történetéből

Az egyiptomiak már tudták, hogy fontos gondoskodni önmagukról. Emiatt sírjaikban az egyéb felszerelések mellett gyakran találtak különféle fából, fémből, kerámiából vagy csontból készült dobozokat, amelyekben parfümöket, kenőcsöket, olajokat, tükröket vagy sminket tároltak. Az ókori Görögországban és Rómában sem maradtak el, sőt mitológiai motívumokkal díszítették a dobozokat. A 12. században Európában is megjelentek a tükörrel ellátott kis szekrények, némelyik hordozható változatban. Kozmetikumok, ékszerek tárolására szolgáltak, a fésülködőasztal egyfajta elődjének tekinthetjük őket. Franciaországban azonban csak a 17. század végén jelent meg. Kihajtható teteje volt, az úgynevezett poudrouse, és a felsőbb társadalom háztartásának része volt.

Hírnevéért valószínűleg Madame de Pompadour volt a felelős. Órákat töltött azzal, hogy az öltözőasztalnál szépült. Ahogyan kozmetikai kezelései során fésülködőasztalánál fogadta a látogatókat, a viták és baráti találkozások helyszíne lett. Mária Antoinette és Mária Terézia is szerette a fésülködőasztalokat. Minden befolyásos hölgy vágyott rá.

Az idő múlásával a fésülködőasztalok behatoltak a háztartásokba és a középosztályba, a tervezési lehetőségek pedig bővültek. Az asztalok kialakítását a gótikus stílus, de a reneszánsz, az empire, a rokokó és más irányok is ihlették, újítások történtek a különféle fémektől az üvegen, márványon és egyebeken át a különféle anyagok felhasználásában is. A régebbi fésülködőasztalokat is felszerelték mosdóval, megjelenésük fokozatosan megváltozott, és egyes modellek a szó szoros értelmében ikonikussá váltak. Még ma is megrendelheti a történelem által ihletett replikákat. Természetesen senkinek sem kell bemutatni azt a tipikus hollywoodi szépségasztalt, amely gyakran szerepelt filmekben, és olyan nevekhöz kötődik, mint Marilyn Monroe vagy Audrey Hepburn.

Forrás: unsplash

A fésülködőasztalok előnyei – miért gondoljunk rájuk egyáltalán?

Mitől olyan különleges a fésülködőasztal, hogy még ma is sok háztartásban megállja a helyét? Amellett, hogy a modern fésülködőasztalok érdekes kiegészítői a belső térnek, sokkal többet kínálnak. Legfontosabb funkciójuk a kozmetikumok, sminkek, ékszerek tökéletes rendszerezése, amelyeknek nem kell túlterhelniük a szerény fürdőszobát.

A tükrös fésülködőasztalok ideális hely a sminkeléshez, a megjelenés igazításához vagy maszkok, krémek, szérumok és egyéb kozmetikumok felviteléhez. Szabja testre, hogy a béke kellemes oázisát hozza létre, csak a személyes birodalmát, ahol pihenhet, és kényeztetheti magát egy jól megérdemelt pillanattal - például bőrápolással és pszichohigiéniával egy fárasztó munkanap után.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes fésülködőasztalt

Jelenleg a fésülködőasztalok széles kínálatából lehet válogatni, sőt a piacon kis zuhanyozókhoz is van gyerekfésülködőasztal. Különösen fontos a megfelelő méretek eldöntése attól függően, hogy milyen helyiségben fog állni az asztal, de attól is, hogy mit szeretnénk tárolni benne, így simán áttérünk a kellő tárolóhely igényére.

Forrás: unsplash

Praktikus, ha az asztalon fiókok vagy szekrények találhatók minden tartozék számára, sok nő számára a világítással ellátott tükör elengedhetetlen. Ami a megjelenést illeti, Önön múlik, hogy a filmsztárok stílusú hollywoodi fésülködőasztalt részesíti előnyben, vagy inkább egy érdekes vintage darabot vagy egy minimalista modellt. Szüksége lesz egy kényelmes székre, zsámolyra vagy fotelre is az asztalhoz. Az is fontos, hogy kiváló minőségű és strapabíró anyagból készüljön, hogy hosszú ideig és megbízhatóan szolgálhassa Önt.

Tekintse meg az ajánlatot a https://www.bonu.hu/fesulkodo-asztalok oldalon, és válassza ki a sajátját.